Благотворителен коледен базар в подкрепа на 3-годишния Калоян Казаков от Шумен,  ще се състои тази събота (16 декември), съобщи майката на момченцето. Базарът ще бъде подреден пред сградата на Областна управа (пл. „Кристал“) от 10 до 17 ч., като средствата от него ще бъдат използвани за лечение на Коко, който страда от детски аутизъм.

За базара са приготвени над 500 домашни ръчно декорирани меденки и други лакомства. Там можете да закупите още ръчно изработени бижута и сувенири, коледна украса, плетени играчки и шапки и още много неща, осигурени от над 15 доброволци, които се включиха в инициативата. Всеки, който желае да помогне на момченцето, освен да закупи изделие или лакомство, може да се включи и в самия ден на базара чрез благотворителна продажба.

Припомняме, че дарителската кампания за Коки стартира през пролетта на 2016 г., като до ден днешен момченцето има изключителен напредък, благодарение на терапии, провеждани във Варна и лечение чрез хранителни добавки и хелатори, назначено в Италия. Предстои вливане на стволови клетки в Турция. За целта обаче, момченцето и неговото семейство се нуждаят от помощта на дарители.

Всеки, който желае да помогне, освен да посети базара в събота, може да ползва и:

Дарителска сметка:
Калоян Пейчев Казаков
ПроКредит Банк
BIC PRCBBGSF
BG89PRCB92301049318117
PayPal: help_koko@abv.bg 

ШУМ.БГ