Челси" и "Арсенал" записаха победи в мачовете си от 18-ия кръг на Висшата лига, които обаче не дойдоха никак лесно. Сините се наложиха на своя "Стамфорд бридж" над "Саутхемптън" с 1:0, а със същия резултат на "Емиратс" "Арсенал" се справи с "Нюкасъл".

Успехът на "Челси" е втори пореден и дойде след попадение на Маркос Алонсо в добавеното време на първата част. Испанският халф-бек се разписа от пряк свободен удар и отбеляза седмото попадение от фаул, откакто Антонио Конте води тима от Западен Лондон. За този период никой не е вкарал повече голове от свободни удари от "Челси".

Сините от Лондон имаха тотално надмощие, но пропуснаха с лека ръка много положения пред вратата на Фрейзър Форстър. Тимът от южния бряг пък отправи само един точен удар към вратата на домакините.

През втората на терена се появиха Сеск Фабрегас и Алваро Мората, които освежиха играта на тима си, но до втори гол не се стигна. Попадение на Еден Азар беше отменено заради засада.

"Светците" са без победа в продължение на пет мача и се свлякоха до 12-ата позиция в класирането. С успехът "Челси" пак се изравни с "Манчестър юнайтед", който в неделя гостува на "Уест Бромич".

В друга част на Лондон мачът на "Арсенал" не беше по-лесен. "Артилеристите" не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор, но не успяха да услеснят срещата и да вкарат повече попадения още преди почивката.

Единственият гол вкара Месут Йозил в 23-ата минута след прекрасно изпълнение. Германският национал изстреля топката от воле и не остави шансове на Карл Дарлоу.


Много добри възможности пропиляха Джак Уилшър, Ектор Бейерин, както и Александър Лаказет.

Успехът спря серията от три мача без победа на "Арсенал", в които тимът на Арсен Венгер загуби от "Манчестър юнайтед" и направи равенства със "Саутхемптън" и "Уест Хем".

С 33 точки "артилеристите" се върнаха в Топ 4 преди "Тотнъм" и "Ливърпул" да са изиграли своите мачове.

Резултати от Висшата лига
"Лестър" – "Кристъл палас" 0:3 (Бентеке 19’, Заха 40’, Б. Сако 90+4’)
"Брайтън" – "Бърнли" 0:0
"Уотфорд" – "Хъдърсфийлд" 1:4 (Дукуре 68’; Качунга 6’, Моой 23’, Депоатър 50’, Моой 89’)

Дневник