Реал" (Мадрид) завършва 2017 г. със спечелването на пети трофей, след като защити титлата от световното клубно първенство. Носителят на Шампионската лига победи с минималното 1:0 носителя на Копа Либертадорес "Гремио". Единственото попадение отбеляза Кристиано Роналдо от пряк свободен удар в 53-ата минута.

За Роналдо, който преди седмица спечели петата си "Златна топка", това е четвърти гол във финали през тази година. Той се разписа на два пъти за 4:1 срещу "Ювентус" в Шампионската лига и по веднъж в двубоя с "Гремио" и Суперкупата на Испания срещу "Барселона".

Годината е една от най-успешните в историята на Кралския клуб, който спечели титлата и Купата на краля в Испания, Суперкупата на Европа и Испания, както и стана първия отбор, който защитава трофея в Шампионската лига. Сега "Реал" е и първият, който печели световното клубно първенство в два последователни сезона.

Тимът от Мадрид се изравнява с "Барселона" с по три трофея от междуконтиненталната надпревара.

През целия двубой тимът на Зинедин Зидан имаше надмощие, докато съперникът му от Бразилия не успя да отправи нито един точен удар към вратата на Кейлор Навас. През първата част добри шансове се откриха пред Иско и Бензема, но те не вкараха.

В началото на второто полувреме Роналдо сам си спечели свободен удар на около 22-23 метра от голлинията и го превърна в попадение. Португалецът стреля много силно и точно, но имаше и късмет, след като Лукас Бариос на стената се наведе в последния момент.

За Зидан, който застана начело на "Реал" преди по-малко от две години, това е седма купа в треньорската му кариера.

В двубоя за третото място, по-рано през деня, мексиканският "Пачука" победи с 4:1 "Ал Джазира". Мексиканците поведоха чрез Урета в 37-ата минута, а Ал Шамси изравни в началото на второто полувреме.

Последваха три безответни гола за "Пачука", които решиха спора. Хара вкара в 61-ата минута, а Де Ла Роса направи 3:1 в 79-ата. Крайното 4:1 оформи Сагал от дузпа шест минути преди края.

Дневник