Американският актьор и музикант Джаред Лето използва "Туитър", за да призове премиерът Бойко Борисов да защити националния парк "Пирин".

"Бойко Борисов моля защитете Национален парк "Пирин" от отвратителната сеч + инфраструктурата за ски", пише Лето, като поставя в края, три събрани като за молба длани.

Туитът идва три дни след като Лето призова следващите го в социалната мрежа близо 5 млн души да се включат в инициативата на Световния фонд за дивата природа (WWF) за спасяването на Пирин.

Днешната публикация в "Туитър" на Лето е от 5.40 часа сутринта американско време (12.40 българско), а към 19 часа имаше 255 препубликувания и 960 харесвания.

Джаред Лето участва в над 30 филма, като за изпълнението си в "Клубът на купувачите от Далас", през 2014 година печели "Оскар" и "Златен глобус" за поддържаща роля. Други филми с негово участие за "Боен клуб", "Американски психар" и други.

Джаред Лето е популярен и като вокалист, китарист и текстописец на групата 30 Seconds to Mars, с която е бил в България през лятото на 2014 година.

През миналата седмица Министерството на околната среда и водите (МОСВ) публикува за обществено обсъждане промените в действащия план за управление на Национален парк "Пирин".

Пак миналата седмица, заради общественият натиск, кабинетът се отказа да разгледа промяната в концесионния договор за ски зона Банско в национален парк Пирин,

Dnevnik.bg