Мъже манекени и асистенти на известните модни фотографи Брус Уебър и Марио Тестино се оплакаха пред "Ню Йорк таймс", че са били подложени на блудства, сексуален тормоз и излишна голота. 13 асистенти на Тестино и 15 модели, работили с Уебър, свидетелстват, че в продължение на години са били принуждавани да понасят неудобните ситуации от страх за кариерите си.

Адвокатите на двамата фотографи отричат обвиненията.

"Никога не сме правили секс, но се случваха много неща. Имаше много пипане. Много блудства", казва пред "Таймс" моделът Робин Синклер за Уебър. Той е един от 15 настоящи и бивши манекени, снимали със 71-годишния Уебър за марки като "Келвин Клайн" и "Абъркромби и Фич".

"Напълно съм шокиран и крайно натъжен от обвиненията, отправени към мен, които абсолютно отричам", е отговорът на известния фотограф.

63-годишният Тестино, един от най-популярните фотографи в света на модата, е обвинен от 13 свои асистенти, всичките от мъжки пол, за инциденти, случили се от средата на 90-те до днес. Адвокатите му обявиха, че са говорили с други колеги на италианеца, които са изненадани от обвиненията и не могат да ги потвърдят.

След статията на "Таймс" Ана Уинтур, главен редактор на списание "Вог" и артистичен директор на фирмата издател "Конде Наст", обяви, че временно прекъсва работа с двамата фотографи, които нарече свои лични приятели.

Дневник