Вкусни, топли, току-що приготвени гозби от традиционната българска кухня ще хапват от днес шуменци в най-новото заведение на града - „Бистро 21“. 
То се намира в двора на МБАЛ-Шумен, като освен за пациентите и работещите в лечебното заведение, е перфектно място за обяд или вечеря и за всички шуменци и гости на града.

Вратите на „Бистро 21“ бяха отворени днес официално с тържествен водосвет, отслужен от отец Димитър. На церемонията присъстваха още зам.-директорът на МБАЛ-Шумен д-р Недко Тодоров, много гости, приятели и партньори на създателите на заведението от „Йорус“ ООД. Всички бяха посрещнати по български обичай с топла погача и сол, поднесена от момичета с народни носии.

Малко преди да пререже лентата, собственикът на "Бистро 21" Георги Русев се обърна с думи на благодарност към всички присъстващи за подкрепата, и в частност - към ръководството на болницата за предоставената възможност, като обеща, че ще бъде направено всичко възможно доверието да бъде оправдано. Русев припомни девиза на заведението „Хапвай вкусно“ и подчерта, че именно от това мото ще се ръководи ежедневно персоналът при приготвяне на ястията.  

„Бистро“ 21 е дело на фирма „Йорус“ ООД, чиято собственост са и веригата денонощни магазини „NON STOP 21“. Те създават заведението, ръководени от идеята за топла, вкусна, домашно приготвена храна, при това на добра цена. Менюто на бистрото е добре подбрано, като се залага най-вече на гозби от традиционната българска кухня, приготвени от свежи, качествени продукти и суровини. А за разнообразие, в списъка на ястията на заведението, всеки ден ще присъства и едно, което не е типично българско. 

Рекламна публикация