Седем прокурори от Шуменския съдебен окръг са отличени с грамота и служебна благодарност за проявен висок професионализъм и компетентност при осъществяване на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ на Висшия съдебен съвет. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна

Заместник-окръжните прокурори Делян Димитров, Орлин Куздов и прокурорите в ОП – Шумен, Яна Николова и Румен Рачев, Маргарита Николаева и Павлин Вълчев от Районната прокуратура в Шумен, който вече е прокурор в Окръжната прокуратура, и Мая Големанова от прокуратурата във Велики Преслав са удостоени за участието им като лектори в Образователната програма на ВСС. С грамоти и служебна благодарност за участието в организацията на Образователната програма са наградени и съдебните администратори на ОП – Шумен Анна Иванова, на РП – Шумен Таня Карова и административният секретар на РП – Велики Преслав  Илияна Георгиева.

За нея Висшият съдебен съвет получи специалната награда на журито за 2017 г. в конкурса „Кристални везни на правосъдието“ на Съвета на Европа.

ШУМ.БГ