Шампионът Роджър Федерер започна със стил защитата на титлата си от Australian Open. Швейцарецът се наложи с 6:3, 6:4, 6:3 срещу словенеца Аляж Бедене за 1.41 часа.

Във втория кръг носителят на 19 титли от Големия шлем ще срещне 55-ия в света Ян-Ленард Щруф.

По пътя към 88-ата си победа в Мелбърн Федерер направи 41 печеливши удара и 12 аса. Той допусна само две възможности за пробив, но се защити.

Първият сет премина на скорост в бързи сервис геймове за двамата. Единствената разлика беше в четвъртия гейм, в който шампионът използва четвъртата си възможност за пробив, а това го отведе към успеха в сета.

Ранен пробив в началото на втория сет даде предимство на Федерер. В четвъртия гейм Бедене беше близо до изравняване, но изпусна преднината си от 40:15. Впоследствие швейцарецът стигна до 6:4.

Федерер продължи в своя стил и с два пробива спечели третия сет и мача.

След срещата победителят беше "притиснат" от шеговити въпроси в интервюто на корта. Той беше попитан дали е ял месо от вомбат и дали не му е омръзнало публиката да крещи "Хайде, Роджър". "Те ми напомнят името ми", отвърна швейцарецът.

В по-сериозната част Федерер заяви: "Финалът с Надал беше епичен. Изглежда звездите се бяха подредили за нас миналата година. Да играем пред такава публика беше много специално".

По-рано Новак Джокович и Стан Вавринка се завърнаха на корта с победа. Григор Димитров ще изиграе следващия си мач от Australian Open в сряда преди обед. Двубоят на българския тенисист с американския квалификант Макензи Макдоналд ще започне не по-рано от 10.00 ч.

Дневник