Повишение на цените на абонаментните карти за паркиране на лични автомобили на служители на общинските и държавни структури, предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът Любомир Христов.

Предложението е цената на абонаментната карта да се завиши от 30 на 35% от определената цена за паркиране на един паркинг и от 30% на 40% от определената цена за абонаментно паркиране на всички паркинги. Това означава, че за година абонаментът за един паркинг скача от 88,50 лв. на 105 лв., а за всички паркинги от 120 на 160 лв.

Новите цени засягат работещите в общинската администрация, кметове и кметски наместници и инспектори на кварталите, ръководители на общински структури, служители на държавни структури - съдебна власт, прокуратура, НСС, МВР, НАП и др., областна управа, културни институции, представители на други общини от област Шумен.

Сега, както и преди, държавните институции и учреждения ще купуват за служебните си автомобили абонаментни карти без отстъпка. Общинските коли пък си остават без такса.

За гражданите цената за еднократно паркиране няма да се променя. За лек автомобил тя остава 1 лев за час, за лекотоварни автомобили и автобуси до 22 места е 2 лева, за автобуси и товарни автомобили - 6 лева.

ШУМ.БГ