Григор Димитров заяви, че не е доволен от играта си срещу Макензи Макдоналд въпреки победата. Българският тенисист обаче изрази задоволство от начина, по който успя да се пребори с вдъхновената игра на американския дебютант.

Световният №3 оцеля в много драматична битка срещу 186-ия в световната ранглиста, за когото това беше едва шести мач на ниво АТП. 22-годишният калифорниец изправи Димитров до стената, но българинът показа по-здрави нерви и спечели с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 след 3.25 часа игра.

"Много тежък ден. Той игра невероятно, наистина невероятно. Заслужава голямо уважение за представянето си днес. Щастлив съм най-вече от това, че успях да спечеля в ден, в който не би трябвало", каза Димитров след двубоя на централния корт "Род Лейвър".

Българинът заяви, че съперникът не е бил напълно непознат за него. "Тренирали сме в Калифорния, така че познавах малко играта му. Той обаче се е подобрил изключително много. Определено се развива в правилната посока. Днес изигра невероятен мач."

Според миналогодишния полуфиналист в Мелбърн опитът е натежал в края на двубоя. "Трябваше да се боря здраво. Мисля, че в края опитът ми помогна. И вие, хора. Благодаря ви, че останахте до толкова късно", обърна се той към публиката, в която имаше и много българи.

"В тениса всеки може да победи всекиго. Всичко опира до няколко точки, както се случи и днес. Когато имаш психическа устойчивост, нещата са по-лесни. Доволен съм от победата - не заради играта ми, а заради начина, по който се борих", завърши Димитров.

Дневник