Челси" продължава с неубедителното си представяне от началото на 2018 г. и след трите поредни равенства във Висшата лига, сините не успяха да победят и "Норич" в преиграването от третия кръг на ФА къп. Шампионът на Англия се нуждаеше от дузпи, за да пречупи "канарчетата" и да се класира напред.

Тимът на Антонио Конте показа припряна и нервна игра и в големи периоди от срещата не беше на висота, а за капак завърши с девет души заради червени картони на Педро и Алваро Мората. При дузпите обаче опитът си каза думата, а вратарят Вили Кабайеро спаси изстрела на Нелсон Оливейра. Всички футболисти на "Челси" бяха точни от бялата точка и пратиха тима в четвъртия кръг на надпреварата.

Както и в първия мач на "Кароу роуд" "канарчетата" предложиха смела игра и въпреки, че се защитаваха, не го правеха дълбоко в собствената си половина. Отлично подредени от мениджъра си Даниел Фарке, гостите опитваха да пресират финалиста в турнира от миналия сезон и при всяка удобна възможност да го атакуват.

"Челси" доминираше през първата част, но въпреки че имаше 62% притежание на топката не успя да преодолее вратаря Гън. През втората част сините тръгнаха по-смело в атака и само десет минути след подновяването на играта поведоха.

Хубав пробив отляво на Кенеди доведе до остро центриране, което беше засечено от Миши Бачуай – 1:0. Шампионите опитаха да увеличат аванса си и да си гарантират спокойно доиграване на срещата, но това не се случи.


В 62-ата минута Педро опита елементарно да си спечели дузпа, но падането му в наказателното поле беше оценено с жълт картон от рефера Греъм Скот.

Конте пусна на терена и звездите си, които получиха почивка Мората, Андреас Кристенсен и Н’Голо Канте, в опит да затвори мача.

В самия край на срещата "Норич" се хвърли в атака, след като нямаше какво да губи, а това се увенча с успех. В четвъртата минута на добавеното време Джамал Люис засече с глава центриране на Тим Клозе и шокира шампионите, пращайки двубоя в продължения.

Допълнителните 30 минути се играха на една врата, след като "Челси" притисна гостите. Много силни прояви обаче имаше Ангъс Гън, който е под наем при "канарчетата" от "Манчестър сити". Младият вратар, който е родом от Норич, спаси изстрели на Азар и Мората.

Пропуските изнервиха сините и в рамките на три минути те останаха с двама души по-малко. Първо Педро получи втори жълт картон заради нарушение, а в последната минута на продължението Мората също опита да си изпроси дузпа. Първоначално нападателят получи жълт картон, но не спря да крещи на съдията и да протестира, заради което беше изгонен от Скот.


При дузпите "Челси" не сгреши, като Вилиан, Давид Луиз, Аспиликуета, Канте и Азар бяха точни. За "Норич" Оливейра пропусна още при първото изпълнение, след като ударът му беше спасен от Кабайеро.

В четвъртия кръг "Челси" ще играе с "Нюкасъл", като е домакин на "Стамфорд бридж".

"Не беше никак лесно в този мач. Преиграването винаги е по-нервно, знаеш, че нямаш право на грешка. Особено след тези червени картони стана много напрегнато, но е хубаво, че се класираме напред. Сега гледаме към първенството", каза след срещата Еден Азар.

Дневник