Григор Димитров очаква труден мач с Андрей Рубльов от третия кръг на Australian Open. Световният №3 се изправя срещу руснака в петък в повторение на сблъсъка от US Open, когато Димитров отстъпи на съперника си в три сета. След драматичната победа над кваликанта Макензи Макдоналд в пет сета, Димитров обясни, че най-важното за него е да се възстанови от двубоя.

"Играл съм с него (Рубльов) веднъж, той е доста млад, но е много талантлив. Удря топката много хубаво и много плоско. Определено е труден опонент, срещу когото да се изправя и знам, че мачът с него няма да е никак лесен. Сега обач съм доволен, че преминах през този тежък ден", каза Димитров.

Според световния №3 в момента той не мисли за полуфиналите или евентуален финал, най-вече заради слабата си игра срещу американеца Макдоналд. Въпреки това Димитров не спира да вярва, че може да стигне далеч в турнира.

"На този етап все още мисля за следващия съперник, гледам да не се фокусирам толкова далеч, макар че би било идеален сценарий за мен. Има много тенисисти в схемата, много от тях са опасни, а и всеки е дошъл тук, за да покаже най-добрия си тенис", добави третият в световната ранглиста.

Българинът обясни, че четвъртият сет срещу Макдоналд, в който отстъпи с 0:6 не е повлиял на самочуствието му и се дължи изцяло на негови грешки. Българинът призна, че след това просто се е изключил и е изгубил концентрацията си.

"Има такива дни, в които нещата не ти се получават. Но трябва да отбележа и, че моят съперник игра добре. Може би в миналото щях да загубя този мач, но сега се събрах, радвам се, че този тежък ден е зад гърба ми", каза Димитров по повод драматичния си успех във втория кръг.

Димитров потвърди, че не се е чувствал добре при придвижването си на корта и не се е усещал, както на първия си турнир за 2018 г. в Бризбейн.

"Мислех си, че играя добре. На тренировките всичко ми се получаваше, движех се добре, но сега не беше така и не мога да го скрия. От другата страна имаше пределно мотивиран тенисист, който знаеше, че няма какво да губи. Все пак той излезе на централния корт, в прайм тайма, срещу един от най-високо поставените и се показа пред света. Само уважение за него".

Световният №3 коментира и реакциите на треньора си Даниел Валверду, които бяха много дискутирани в социалните мрежи. Венецуелският специалист преживя всяка точка в драматичния двубой с Макдоналд.

"Разбира се, че гледам към ложата, понякога само един поглед може да ти помогне, а ние се разбираме добре. Живеем заедно, тренираме заедно, храним се, говорим. Ние сме екип, така че знам колко му е тежко, когато правя грешки. Според мен е хубаво, че показва емоции", завърши Димитров.

Дневник