Конкурсът за изготвяне на мото за целогодишната информационна кампания през 2018 г. с акцент върху превенцията, образованието и информираността за ХИВ/СПИН на територията на област Шумен приключи, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

За участие в конкурса бяха поканени всички ученици от 8 до 12 клас от община Шумен, а жури от представители на организаторите - Регионална здравна инспекция, Общински здравен център и Български младежки червен кръст, определиха победителите от подадените общо 23 предложения за мото и 5 за рисунки.

Мотото „Пази се днес, за да се усмихваш утре!“ на Милвана Караиванова, ученичка в IXб клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ е класирано на първо място и ще се използва за целогодишната информационна кампания за ХИВ/СПИН през 2018 г. на територията на област Шумен.

На второ място е Айлин Фикрет, ученичка в Xб клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ с предложението – „Обичай безумно, живей разумно!“, а на трето място е класирана Есра Фикриева от IX г клас на същото училище с „Обичай красиво, обичай страстно, но…безопасно!“.

Стимулиращата награда е за Георги Гюров от X б клас отново от СУ „Йоан Екзарх Български“ с мото: „Вие можете да се предпазите от невидима заплаха жив, използвайки умело презерватив!“.

В категорията „Рисунки“ поради малкият брой предложения, журито определи две награди. Отличилият се призьор е Александър Димитров от XIа клас на СУ „Йоан Екзарх Български“, а стимулиращата награда е за Биляна Георгиева, ученичка в VIIIб клас на СУ „Сава Доброплодни“ гр. Шумен.

Победителите в конкурса ще бъдат поканени в кампанията за отбелязване на 14 февруари – Ден на влюбените, като част от Национална АНТИ/СПИН кампания за получаване на наградите.

ШУМ.БГ