Григор Димитров ще играе с Андрей Рубльов в петък рано сутринта. Двамата ще се срещнат в мач от третия кръг на Australian Open.

Двубоят е трети в програмата на "Род Лейвър" и ще започне не по-рано от 05.00 часа. Преди това са предвидени два мача от женската схема.

Димитров вече изигра два успешни мача на централния корт. Той победи последователно квалификантите Денис Новак от Австрия и американеца Макензи Макдоналд. Срещу представителя на САЩ българинът имаше огромни затруднения, като дори загуби сет на нула, преди да спечели мача.

Това ще е вторият мач между Димитров и Рубльов. Преди няколко месеца руснакът, който е 39-и в света, излезе победител в двубоя от втория кръг на US Open.

"Играл съм с него веднъж, той е доста млад, но е много талантлив. Удря топката много хубаво и много плоско. Определено е труден опонент, срещу когото да се изправя, и знам, че мачът с него няма да е никак лесен. Сега обачe съм доволен, че преминах през този тежък ден", каза Димитров след успеха срещу Макензи.

"На този етап все още мисля за следващия съперник, гледам да не се фокусирам толкова далеч, макар че би било идеален сценарий за мен. Има много тенисисти в схемата, много от тях са опасни, а и всеки е дошъл тук, за да покаже най-добрия си тенис", добави третият в световната ранглиста.

Дневник