Отлетялата любов е основната причина за изневяра при 77 % от 495 пълнолетни, които са анкетирани, пише в. "Индипендънт", цитиран от БТА. Американски учени са провели допитването сред хора, чиято средна възраст е 20 години.

Според експертът по връзки Челси Трескот, липсата на любов е факторът, който тласка към забежки. Сексуалното разнообразие е втората по популярност причина, характерна за кръшкачите. Отговорът на мнозинството е, че искат "по-голямо разнообразие от сексуални партньори".

41 % от хората твърдят, че не се чувстват обвързани с половинката си. "Бях толкова пиян/а" може да изглежда като най-древното извинение, но то важи за много прелюбодейци, всъщност за 70 % от тях.

Алкохолът обаче може да замъгли преценката на човек, но не може да го направи напълно друга личност. Прелюбодеянието не е нищо друго, освен коктейл от емоции.

Повече от половината участници в изследването признават, че несигурността им ги кара да изневеряват. Мотивацията им е да подсилят самочувствието си.

Изглежда гимназистът продължава да живее в някои хора. Гневът е причината 43 % от запитаните да кръшкат, а една трета са изневерили, просто защото им се е правело секс.

Dnes.bg