По отношение на актрисите, а не на жените като цяло, те са, в по-голямата част от случаите, лицемерни, смешни, безинтересни." Така Брижит Бардо отговаря на въпроса "Какво мислите за тези актриси, осъждащи сексуалния тормоз" в интервю за "Пари Мач". Според нея това заменяло важните теми, които могат да бъдат обсъждани.

"Никога не съм бил жертва на сексуален тормоз. И мислех, че е хубаво да ми казват, че съм красива или че имах хубав малък задник. Този вид комплимент е нещо хубаво.

Но има много актриси, които се правят на палавници с продуцентите, за да получат роля. А после, когато ги обсъждат, те заявяват че са били тормозени ... В действителност, вместо да им помогне, подобно поведение ги наранява", допълва 83-годишната Бардо, която се оттегли от актьорската професия през 1973 г. и се отдаде на кампании за защита правата на животните.

Колежката ѝ Катрин Деньов се подписа под обръщение на 100 известни французойки, в което критикува като преиграване обвиненията от жени, оплащващи се от сексуални посегателства.

После тя се извини на онези от движението #MeToo, станали жертва на тормоз и изнасилване, като уточни, че осъжда обвиненията по социални мрежи, които се отправят без доказателства и водят до това мъже да изгубят работата си и за стават обект на критични кампании.

Dnevnik.bg