БСП се заиграва с темата корупция, с която винаги се проваля. При последното им управление корупцията в страната беше на рекордно високи нива. С тези думи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНТ внесения през седмицата вот на недоверие към правителството заради несправяне с корупцията в страната.

Цветанов добави, че е получил поздравления от Великобритания за новия антикорупционен закон, който бил определен като изключително добър.

По думите му вотът няма как да мине, а коалицията с "Обединени патриоти" няма как да се разпадне. Той разкритикува БСП за решението им да не подкрепят ратификацията на Истанбулската конвенция. Според него левицата се опитва да бламира лидера на европейските социалисти Сергей Станишев, който е подкрепил конвенцията.

"Има диаметрално разминаване между позициите на БСП и проевропейската политика на ПЕС", добави Цветанов.

Той каза още, че българските полицаи понасят огромна отговорност в последно време, особено с българското европредседателство. Именно заради това оправда отпускането на допълнителни 100 млн. лв. към бюджета на МВР след протестите на полицаите.

Dnevnik.bg