Лидерът на "Атака" и съпредседател на "Обединени патриоти" Волен Сидеров обяви, че все още не знае как ще гласува на предстоящия следващата седмица вот на недоверие срещу правителството. Причината - регионалното министерство иска да прехвърли стопанисването на стената на язовир "Бели Искър" на областния управител на София Илиан Тодоров, който е част от политическата сила на Сидеров.

Въпреки, че е част от управляващата коалиция, той разкритикува остро регионалния министър Николай Нанков и екоминистъра Нено Димов, който е от квотата на "Обединени патриоти", че искат да прехвърлят язовир на областна управа с 1 млн. лева годишен бюджет при положение, че само спешният ремонт на стената би струвал 80 млн. лв.

"Няма да оставя така игричките на някои министри от ГЕРБ или на някои лобистки кръгове. С опита за прехвърляне на язовира се цели Илиан Тодоров да бъде натопен, да го изкарат виновен и да си измият ръцете с него", заяви Сидеров, цитиран от пресцентъра на "Атака".

Той подчерта, че няма значение, че с ГЕРБ са коалиционни партньори. Според него трябва да има уважение между такива партньори.

"В случая ние не само че нямаме уважение, а имаме буквално подигравка с областния управител Илиан Тодоров просто, защото е от "Атака". Не знам дали това правителство заслужава доверие по начина, по който се държи към тези, които го крепят на власт", каза още Сидеров.

Dnevnik.bg