Драматичният мач между Григор Димитров и Ник Кириос на осминафиналите на Australian Open беше последван от думи на уважение между двамата тенисисти. Австралиецът посочи световния №3 като един от големите фаворити за титлите от Големия шлем в момента.

Димитров пречупи Кириос след 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4) в мач, който продължи 3 часа и 30 минути. В третия си четвъртфинал в Мелбърн българинът ще срещне Кайл Едмънд от Великобритания, срещу когото има две победи от два мача.

"Казах му просто да вярва в себе си, защото мисля, че понякога точно това му липсва. Той притежава всичко в тениса, доказал се е на високо ниво и мисля, че един ден ще спечели турнир от Големия шлем. Пожелавам му да извърви целия път, затова му казах да вярва", обясни Кириос на пресконференция след двубоя.

Австралиецът неведнъж е казвал, че Димитров е един от най-близките до него в световния тур. Кириос описа сблъсъка си с българина като много тежък, но не съжалява защото е загубил от един от най-добрите играчи в света.

"Срещу Григор винаги е много трудно да играеш, защото той е в много добра форма и играе страхотен тенис. Имах доста шансове дори да спечеля мача, но не успях да се възползвам. Мисля, че няколко точки решиха мача, това не ми достигна", добави Кириос.

За думите на Кириос, Димитров каза, че е получил позитивно съобщение от него и изрази на голямото уважение помежду им.

"Той наистина е страхотно момче, разбираме се много добре на корта и извън него. За мен е хубаво да получа такава подкрепа и да видя феърплей и уважение след такъв мач", каза световният №3.

"Бях уверен в края на мача, защото знаех, че играя по-добър тенис от предишните кръгове. Дори когато загубих третия сет не се отчаях, гледах да запазя положителната нагласа", каза Димитров.

Той обясни, че за него е било още по-трудно заради голямата подкрепа, която имаше Кириос от публиката на "Род Лейвър арена".

Дневник