Тотнъм" завърши наравно 1:1 при гостуването си на южния бряг срещу "Саутхемптън". "Шпорите" не се възползваха от слабата форма на противника си, но и не играха на висота, като дори можеха да загубят на "Сейнт Мери".

Срещата се игра при много тежки условия и непрестанен дъжд, които направиха терена доста труден за футболистите. Всичко по-интересно се случи в рамките на по-малко от 200 секунди. Толкова време раздели автоголът на Давинсон Санчес, с който "светците" поведоха и изравнителното попадение на Хари Кейн.

"Един равностоен мач и доста труден за двата отбора. Мисля, че теренът беше много тежък, но така е не само за нас, но и за съперника. Имаше много битка, но честна и футболна битка. Направихме доста грешки, имахме сериозни проблеми при изграждането на атаките и изнасянето на топката", каза Маурисио Почетино след двубоя.

Мениджърът на "Тотнъм" не е притеснен, че тимът му изостава с две точки от "Ливърпул" в битката за Топ 4, въпреки че червените тепърва ще изиграят мача си от 24-ия кръг срещу "Суонзи".

За разлика от предишния мач между двата тима на 26 декември на "Уембли", когато победиха с 5:2 този път "шпорите" не играха толкова добре.

"Саутхемптън" започна вдъхновено и много агресивно, като в началните минути имаше предимство срещу съперника си. "Светците" атакуваха предимно по левия фланг, като там Душан Тадич и Райън Бъртранд създадоха доста опасности, но Маноло Габиадини не успя да се възползва.

Все пак в 15-ата минута Тадич изведе Бъртранд, той центрира остро, а в опита си да изчисти Санчес прати топката в собствената си мрежа – 1:0.

"Тотнъм" отговори много бързо и 197 секунди след гола на "светците", Хари Кейн се разписа. Нападателят на "шпорите" вкара с глава след центриране на Бен Дейвис от корнер и отбеляза своето 99-о попадение за "Тотнъм" във Висшата лига.

През втората част теренът стана още по-тежък, а острите влизания бяха по-честа гледка от красивите изпълнения. "Саутхемптън" имаше отличен шанс да победи в края, но 17-годишният Обафеми, който влезе като резерва не успя да отправи удар след подаване на Тадич.

"Обнадежден съм от това представяне, защото играхме силно срещу един от най-добрите отбори в страната. Момчетата се бориха и искаха да вземат трите точки. Знам, че положението ни не е добро, но заедно ще излезем от него", каза след двубоя мениджърът на "светците" Маурисио Пелегрино.

В класирането "Тотнъм" е пети с 45 точки, "Саутхемптън" е на 18-о място с едва 22 точки. "Светците" са без победа вече 11 мача (шест равенства и пет загуби).

Дневник