След три мача без победа, които оставиха тима по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до лидера "Барселона", "Реал" (Мадрид) се върна на пътя на успехите. Шампионът в Ла Лига разгроми "Депортиво" (Ла Коруня) със 7:1 на "Сантяго Бернабеу". Отборът на Зинедин Зидан записа най-убедителната си победа от началото на сезона.

По два гола за успеха отбелязаха Гарет Бейл, Начо и Кристиано Роналдо, а веднъж се разписа Лука Модрич.

Не всичко тръгна по мед и масло за шампионите, които се нуждаеха от доста време, за да се събудят. "Депортиво" изненадващо поведе на "Бернабеу", когато в 23-ата минута Адриан се разписа. Лукас Перес се възползва от грешка в защитата, подаде на Адриан и той от три метра нямаше как да сгреши.

Това по-скоро ядоса белите, които до почивката успяха да обърнат резултата в своя полза. В 32-ата минута точен беше централният защитник Начо, който се разписа с удар от около 11 метра, дошъл след подаване на Марсело.

Отново Марсело беше замесен и във второто попадение на "Реал", което падна три минути преди паузата. Негово центриране прехвърли адресата си Роналдо, но топката попадна в Гарет Бейл, а с фалцов удар уелсецът изведе "Реал" напред – 2:1.

През втората част "Реал" изглеждаше много по-уверен при владеенето на топката и създаде повече опасности за гостите. В 58-ата минута отново Бейл се разписа, след като засече с глава центриране от корнер на Тони Кроос.

Десет минути по-късно името си сред голмайсторите записа и Лука Модрич. Хърватинът се разписа в Ла Лига за първи път от септември 2016 г., като получи пас от Роналдо с пета и прати топката край плонжа на вратаря.

След четвъртото попадение последваха силни минути за "Депортиво", но галисийците нямаха късмет, като при най-доброто си положение, Начо изби топката от голлинията.

До края на срещата "Реал" се разписа още три пъти. В 78-ата минута Каземиро намери Роналдо в наказателното поле и португалецът вкара с глава. Шест минути по-късно звездата на "Реал" вкара за втори път този път след пас на Лукас Васкес.

Крайният резултат 7:1 оформи Начо, който беше точен след корнер. Топката стигна до защитника, той я спря с десния си крак, завъртя се около оста си и с шут с левия отбеляза второто си попадение.

С победата "Реал" събра 35 точки, като заема четвъртото място. Третият "Валенсия" е с 40 точки и мч повече от шампионите.

Дневник