Байерн" (Мюнхен) взе втора победа след подновяването на Бундеслигата и шеста поредна при убедителния успех с 4:2 над "Вердер". Резултатът не показва действителното разпределение на силите, след като "бременските музиканти" играха много храбро на "Алианц арена" и можеха да си тръгнат с нещо от Бавария.

Баварците записаха 15-и пореден успех над съперника си, последната победа на "бременските музиканти" датира от 2008 година.

Шампионите на Германия влязоха мудно в срещата и след 25 минути игра се оказаха догонващи. Гостите от Бремен бяха много агресивни, пресираха по целия терен и не се притесняваха да атакуват. В 25-ата минута Жером Гондорф се разписа след много хубаво подаване на Макс Крузе и прокара топката под плонжа на Свен Улрайх.

Четири минути преди почивката "Байерн" все пак успя да изравни, а точен беше Томас Мюлер. Капитанът на баварците вкара с хубав удар от въздуха, след като получи подаване от Жером Боатенг. Мюлер първо омекоти подаването, с което елиминира защитник, а после прати топката в мрежата.

През втората част "Байерн" беше по-настоятелен и в 63-ата минута излезе напред в резултата. Хамес Родригес центрира от ъглов удар, а Левандовски беше най-добре пласиран, засичайки топката в мрежата – 2:1.

Радостта на баварците обаче не трая много дълго, като 11 минути по-късно "Вердер" изравни. Защитата на домакините не беше много добре построена при един корнер, Томас Дилейни отклони топката, тя рикошира в Никлас Зюле и влетя в мрежата на "Байерн" за втори път.

Баварците на свой ред повишиха темпото и разликата веднага се усети. В заключителните 13 минути паднаха нови два гола, с което шампионът подпечата победата си. Първо в 77-ата минута Мюлер асистира на Левандовски, който с глава вкара второ си попадение. Шест минути преди края Мюлер също се разпис за втори път, отново след хубава атака.


Хамес намери капитана на "Байерн" с технично подаване и той с едно докосване преодоля вратаря Павленка. За Мюлер това беше девети гол срещу "Вердер", като тимът от Бремен е любимата жертва на нападателя.

Мюлер вече има и 100 гола в Бундеслигата, отбелязани в 272 мача за "Байерн". Във всички турнири попаденията на нападателя са 167 в 417 двубоя.

В подреждането "Байерн" има 47 точки и води с 16 пред "Байер" (Леверкузен). Третият и четвъртият "РБ Лайпциг" и "Борусия" (Мьонхенгладбах) също са с 31 точки, а "Борусия" (Дортмунд) е пети с 30.

Дневник