Григор Димитров ще излезе на корта във вторник рано сутринта за двубоя си от четвъртфиналите на Australian Open. Българският тенисист, който преследва втори пореден полуфинал в Мелбърн, ще се изправи срещу британеца Кайл Едмънд.

Мачът е последен в дневната сесия на централния корт "Род Лейвър" и ще започне най-рано в 5.30 часа българско време. Срещата между 26-годишния българин и 23-годишния британец ще бъде предавана пряко по "Евроспорт".

Програмата на "Род Лейвър" започва в 2.00 часа с четвъртфинала от турнира на двойки между близнаците Боб и Майк Брайън и полско-пакистанския тандем Марчин Матковски и Айсам Куреши. В 4.00 часа на корта ще се появи световната №4 при жените Елина Свитолина, която ще играе с белгийката Елиз Мертенс за място в полуфиналите.

Във вечерната сесия на "Род Лейвър" ще се изиграят два мача. Лидерът в световната ранглиста при мъжете Рафаел Надал ще се изправи срещу мощния сервис на хърватина Марин Чилич. Двубоят им ще стартира най-рано в 10.00 часа.

В 14.00 часа устремената към първа титла от Големия шлем Каролин Вознячки излиза на корта срещу непримиримата испанка Карла Суарес Наваро.

Много опасен съперник

Димитров и Едмънд ще се срещнат за втори път в рамките на три седмици. Те изиграха много равностоен мач в четвъртфиналите на турнира в Бризбейн, който беше спечелен от българина с 6:3, 6:7 (4), 6:4 след 145-минутна битка. Това е единствената загуба на британеца от началото на сезона.

Едмънд за пръв път в кариерата си достигна до осминафиналите в Австралия и за втори в турнирите от Големия шлем. Първият беше през 2016 г., когато спечели три поредни победи при дебюта си на US Open, преди да бъде спрян от Новак Джокович.

Роденият в Южна Африка тенисист показва голямо израстване през последните два сезона и добра игра на всички настилки. В момента той заема 49-ото място в световната ранглиста, а върховото му класиране е №40 от есента на 2016 г.

От началото на сезона Едмънд записа много впечатляващи победи, като демонстрира изключителна борбеност и характер във всичките си двубои. В Бризбейн той спечели зрелищни битки с Денис Шаповалов (6:7, 7:6, 6:4) и Хьон Чун (7:6, 5:7, 6:4), преди да отстъпи срещу Димитров.

В Мелбърн Едмънд поднесе една от изненадите на първия кръг, като отстрани финалиста от US Open Кевин Андерсън след обрат от 1:2 до 3:2 сета. След това британецът се справи последователно с Денис Истомин (3:0 сета) и Николоз Басилашвили, срещу когото отново направи обрат от 1:2 до 3:2 сета.

Предстоящата среща ще бъде трета между Димитров и Едмънд. Първата беше през август във втория кръг на турнира във Вашингтон и отново беше спечелена от българина след много здрава битка - 7:5, 4:6, 6:3 след 2.21 часа игра.

Дневник