Венцислав Ангелов, известен с прякора си Чикагото, който повече от две години е издирван с европейска заповед за арест, използва днес ефира на "Нова телевизия", за да поиска от българските власти да поискат екстрадицията му от Испания. Той поясни, че от две години е във Валенсия, активен е във "Фейсбук", дори е направил новинарски сайт, но никой не го е търсил.

"Локализиран съм от испанските служби, нашите служби знаят къде съм", допълни Ангелов. Чикагото поиска да започне процедура по екстрадицията му, за да можел да обърне внимание на делото срещу него. "Избягах като знак на несъгласие с моето поръчково осъждане", допълни Ангелов.

Венцислав Ангелов е един от повечето от 500-те осъдени българи, които са в неизвестност и не могат да изтърпят наказанията си. След случая в Нови Искър, при който се оказа, че основният заподозрян не е бил открит осем години, за да бъде вкаран в затвора, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка в прокуратурите в страната за срочността и ефективността на мерките и действията по привеждане в изпълнение на присъди, по които не са задържани осъдени лица.

Дневник