Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга отрече информациите, че ще напусне клуба през зимния трансферен прозорец. Бразилският нападател остава при червените с надежда да стане шампион.

"Разговарях с ръководството да остана до лятото. Няма да напусна ЦСКА, без да спечеля титла. Разбира се, че има оферти, но искам да спечеля титлата и нека не се спекулира вече", каза Каранга при награждаването му за най-добър играч на 20-ия кръг в Първа лига.

Нападателят, който има 17 гола в 20 мача, пристигна в България повече от седмица след началото на подготовката на червените. Отсъствието му засили твърденията за евентуален трансфер.

От ръководството на ЦСКА заявиха, че бразилецът е уреждал въпроси, свързани с имоти. Голмайсторът на червените се подготвяше индивидуално, докато отборът беше на лагер в Сандански. Във вторник червените заминават на подготовка в Испания.

"Важно е да направим добра подготовка, за да получим още много награди като тези. Нормално е да наваксвам с тренировките. Готвя се усилено, за да мога да помогна на отбора напролет", допълни избраният за най-добър нападател и чужденец в Първа лига за 2017 г.

Партньорът му в атаката Кирил Десподов също показа амбиция да стане шампион с ЦСКА. Младият футболист заяви, че си е поставил за цел "да бъде достоен конкурент на Ивелин Попов" за "Футболист на годината" през 2018-а.

Десподов допълни, че не знае за интерес от други клубове към него и ще остане в отбора до лятото. "Чета различни неща, но не вярвам, докато не получа нещо конкретно като оферта. До лятото не искам да се чува за трансфер. Надявам се тази година да ни пуснат да играем в европейските клубни турнири", каза той.

Червените ще изиграят четири контроли по време на подготвителния лагер в Испания. ЦСКА ще се изправи срещу водения от Фабио Капело китайски тим "Дзянсу сунин" (24 януари), украинския "Динамо" (Киев) (27 януари), отбора на Ивелин Попов - "Спартак" (Москва) (31 януари), и "Тянжин теда" (2 февруари).

Дневник