Сервисът е елементът, върху който Григор Димитров трябва да работи, смята седемкратният шампион в Големия шлем и анализатор на "Евроспорт" Матс Виландер. Според него качеството на играта на българина ще се вдигне, ако третият в света подобри началния си удар.

"Григор очевидно беше много щастлив и облекчен след края на мача (с Ник Кириос) и с пълно основание, тъй като условията бяха много тежки. Беше ветровито и едновременно с това много горещо", каза Виландер.

"Димитров трябва да поработи върху сервиса си, тъй като все още е малко колеблив. Двойните му грешки не са малко и според мен вторият му сервис ще се подобри, ако спре да се престарава с първия. Ако реализираният му първи сервис се повиши до 65-70% и поддържа системно това ниво, цялата му игра ще върви много по-гладко", заяви специалистът.

По думите му българинът се е научил не само да печели трудни мачове в тежки условия, но и да не изпуска инициативата в хода на срещата. "Този подход ще му помогне много в заключителната фаза на Australian Open", добави Виландер.

Димитров ще играе с 49-ия в световната ранглиста Кайл Едмънд. Двубоят е във вторник рано сутринта, като ще започне не преди 5.30 часа. Можете да следите развоя на мача на живо в "Дневник". Срещата ще се излъчва и по "Евроспорт 1".

Дневник