Манчестър юнайтед" обяви привличането на Алексис Санчес. Чилийският футболист преминава на "Олд Трафорд" от "Арсенал" с договор за четири години и половина.

Като част от сделката лондончани взимат Хенрих Мхитарян от "Юнайтед". Твърденията в медиите на Острова са, че Санчес ще получава по 500 хил. паунда седмично в новия си клуб.

"Развълнуван съм да се присъединя към най-големия клуб в света. Прекарах прекрасни три години и половина в "Арсенал" и нося със себе си много хубави спомени от този велик клуб и привържениците му. Възможността да играя на този исторически стадион и да работя с Жозе Моуриньо е нещо, което не можех да откажа", каза Санчес пред сайта на новия си клуб.

Той посочи, че се гордее с това, че ще е първият чилиец, който ще играе в "Юнайтед". "Надявам се да покажа на привържениците ни по света защо клубът искаше да ме доведе тук."

Интерес към Санчес имаше и "Манчестър сити". "Гражданите" обаче се отказаха от надпреварата за подписа му.

Моуриньо описа Санчес като един от най-добрите атакуващи футболисти в света. "Той ще допълни нашата много млада и талантлива група от атакуващи играчи", заяви португалецът. Очакванията му са чилиецът да донесе амбиция на отбора.

Специалния благодари на Мхитарян и изтъкна ролата му за спечелването на Лига Европа преди година.

Трансферът поставя много въпроси около бъдещето на "Арсенал". Това е пореден случай, в който лондончани са напуснати от свой основен футболист.

Дневник