Григор Димитров заяви, че е много разочарован от отпадането си от Australian Open. Българският тенисист загуби от Кайл Едмънд в четвъртфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем.

"Трудно е да скрия разочарованието. Разочарован съм, това чувствам. Боли ме и така трябва да бъде", заяви третият в света. Според него е добре няколко дни да си почине и да се наслади на неща, които не е имал възможност да прави по време на турнира.

"Като цяло не беше лош турнир, но определено не съм там, където исках да бъда." Димитров посочи, че има какво да подобрява и се надява да си върне ритъма в следващите седмици.

"Трудно е. Много съм критичен към себе си, винаги искам да се надсмивам над себе си. Когато не постигна това, което съм планирал, това наистина ме поваля, натъжава ме. Миналата година тук беше много трудно след загубата в полуфинала (срещу Рафаел Надал), но трябваше да се вдигна и да продължа. Хубавото в тениса е, че винаги има следваща седмица", продължи Димитров.

Българинът отново показа задоволство от това, че е успял да се бори и да спечели предишните мачове, въпреки че не игра силно.

Той заяви, че Едмънд напълно е заслужил уважението и победата. "Просто не можах да намеря начин. Това е. Има такива дни."

Димитров отправи призив за подкрепа към почитателите си в България чрез видео послание. "С нетърпение чакам да се прибера и да играя турнира вкъщи – Diema Xtra Sofia Open. Надявам се да сте там. Миналата година заедно спечелихме турнира. Надявам се отново да го спечелим – заедно."

Дневник