"Манчестър сити" се класира за финала в турнира за Купата на лигата след втора победа над втородивизионния "Бристол сити". "Гражданите" надделяха с 3:2 като гост на "Аштън гейт" и с общ резултат 5:4 си осигуриха участие в последния двубой на 25 февруари на "Уембли".

Въпреки успеха в първата среща Хосеп Гуардиола подходих сериозно и пусна основния си състав на реванша срещу тима от Чемпиъншип. От единайсеторката, която победи "Нюкасъл" във Висшата лига, почивка получиха единствено вратаря Едерсон и Рахийм Стърлинг.

"Важна победа за нас и добро представяне на на момчетата. Ние се отнасяме сериозно към всеки турнир, а в тази надпревара го показваме от самото начало. Той ни дава шанс да спечелим купа и да зарадваме феновете рано през сезона", каза Гуардиола след края на срещата.

"Сити" поведе в 43-ата минута след точно изпълнение на Лирой Сане и асистенция на Бернардо Силва, който показа настоятелност до аут линията и измъкна трудна топка. В началото на втората част "гражданите" удвоиха след поапдение на Агуеро и рано решиха, че срещата е приключила.


"Червеношийките" се хвърлиха в атаки до края, като вече не губеха нищо и сензационно стигнаха до изравняване. Първо в 64-ата минута Пак наказа разконцентрираната игра на "Сити" в защита, а в третата минута на добавеното време Флинт изравни – 2:2.

Радостта на феновете на "Аштън гроув" обаче продължи твърде кратко и в 96-ата минута Кевин Де Бройне вкара трети гол за "Сити", с което донесе нова победа на "гражданит".

Вторият полуфинал е в сряда и противопоставя "Арсенал" срещу "Челси". Първата среща на "Стамфорд бридж" завърши 0:0.

Dnevnik.bg