За да припомни на шуменци вкуса на някогашните десерти и за да ги върне отново в духа на Стария Шумен, напълно обновена, в ретро стил и с традиционни сладкиши по витрините, днес врати отваря сладкарница „Розалия“. 

Тя ще посреща своите клиенти на не случайно място – Стария център, пл. „Оборище“ - там, където е била и най-старата позната някога сладкарница в града. „Розалия“ е посрещала любителите на захарни изделия още преди 50 години, като сегашните й собственици  запазват последното й известно от преди 25 години име.

С начинанието да възроди „Розалия“ се заема добре известният в бранша шуменец Цветалин Цветанов, собственик на Сладкарска къща „Детелина“. „Искаме да предложим на съгражданите си една истинска сладкарница – приятно място, където да могат да хапнат традиционни сладкиши. Една част от тях не могат да бъдат намерени на друго място в града, а при приготвянето им се стараем да се придържаме към оригиналните рецепти, до колкото динамиката на времето ни позволява. Едновременно с това, се надяваме да напомним за Стария Шумен и да върнем към тази част на града потока от хора“, обясни Цветанов.

Сладкарница „Розалия“ е с напълно нова и модерна визия с ретро излъчване. Интересно решение са снимките на Стария Шумен по стените на заведението, които също ни връщат към миналото на града.

В уютната обстановка на  „Розалия“ шуменци ще могат да се насладят на вкуса на 7-8 вида торти, сред които някои добре познати имена като „Гараш“ и „Френска селска“. Всекидневно на витрината на заведението ще има различни видове шоколадови торти, еклери, пасти, мъфини, ореховки и какво ли още не. Освен това, директно от сладкарницата, ще можем да закупим цяла торта, като изберем от предложенията на място, както и да си поръчаме сладкиш за специален случай.

И не на последно място, в „Розалия“ ще можем, както и до сега, да хапваме от току-що опечените в пекарната на заведението топли закуски.

Рекламна публикация