108 нарушения на скоростния режим са установени за по-малко от три часа на пътен участък в Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Това се е случило по време на въведеното ограничение на движението след тежкия пътен инцидент с 3 жертви вчера във варненския участък на АМ “Хемус“. Заради катастрофата колите в посока Варна бяха пренасочени по стария път през Нови пазар.

Водачите били снимани с мобилна полицейска камера. За 3 часа били хванати  четирима, които превишили максималната скорост с над 50 км/час. Рекордът поставил Нисан Микра, който преминал през Нови пазар със 106 км/час при ограничение на скоростта 50 км/час. Той и другите трима, които карали с над 100 км/ч ще бъдат лишени от правоспособност за срок от 3 месеца.

Останалите 104 ще получат глоби.

По същото време на същия път към Варна бил хванат и пиян шофьор. Пред униформените водач на лек автомобил БМВ 316 с варненска регистрация се ударил в поставен ограничител на пътя. Катаджиите тествали водача Я.А. /на 42 г./ от Варна за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът показал 1,50 промила в издишания въздух. Мъжът не дал кръвна проба за анализ и бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Той ще бъде съден.

ШУМ.БГ