Улица “Тича” в Шумен ще бъде затворена за движение на автомобили от понеделник. Също утре започва и благоустрояването на градинката до ДКЦ I, съобщиха от пресцентъра на общината.

Двата обекта са част от проекта “Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен“, финансиран по ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.“

Строителните дейности по ул. “Тича” включват възстановяване на уличното платно и на тротоарните настилки, достъпна среда за хората в неравностойно положение и изграждане на енергоспестяващо улично осветление. По време на ремонта ще бъде осигурен достъп до домовете на гражданите, които живеят в района.

В градинката до новата поликлиника ще се направи подмяна на тротоарите, изграждане на алеи и елементи на достъпна среда, парково и енергоспестяващо осветление. Паркингът североизточно от градинката ще бъде затворен, тъй като предстои да бъде асфалтиран. Теренът ще бъде ограден със сигнални ленти.

Изпълнител на дейностите и на двата обекта е “ВИА Конструкт Груп” ЕООД - София. Ремонтът на "Тича" е на стойност 758 753,75 лв. без ДДС, а на градинката до поликлиниката - 666 718 лв. без ДДС.

ШУМ.БГ