Ездачи и коне от клубовете „Кабиюк“, „Шумен“ и „Шумен 2010“ направиха традиционното си шествие по улиците на града в навечерието на Тодоровден.

През сградата на общината те бяха посрещнати от  кмета Любомир Христов. От името на спортистите Аспарух Атанасов връчи една от купите, спечелени от състезания през миналата година и обеща още по-големи постижения през тази година.

„Тодоровден е един любимите празници на българите, в който отдаваме дължимото на конете и хората, които се грижат  за тях. Конният спорт има традиции в нашия град, надявам се те да продължат и вие спортистите да имате все повече успехи. Общината ще продължи да ви подкрепя и да ви помага“, обърна се към спортистите кметът.

С конното шествие бе сложено началото на празненствата за Тодоровден. От името на трите конни клуба Даниел Радулов покани шуменци утра на Тодоровден на Хиподрума. Там коне и ездачи ще предложат на шуменци богата спортна програма. От 9,30 часа са предвидени гладки надпрепусквания, от 10,30 часа е официалното откриване на празника, от 10,40 часа ще започнат надскачанията на закрития манеж.

ШУМ.БГ