На три сигнала за пожари в автомобили се отзоваха огнеборците, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

На 24 февруари около 18:14 часа на ул. „Съединение“ се запалил Форд Фокус. На място бил насочен екип, но до пристигането му собственикът на лекия автомобил с помощта на пожарогасител загасил пламъците. Изяснено било, че те са тръгнали след късо съединение. Противопожарният екип извадил акумулаторната батерия и обезопасил автомобила. Унищожени в пламъците били ел. инсталация и стартер.

На 23 февруари малко след  14:30 часа по време на движение на паркинг на хипермаркет в  Шумен се запалил Фолксваген Бора. Установено е, че пламъците тръгнали след късо съединение. Пожарът е загасен със 100 л. вода. Унищожени са  част от ел. инсталацията на автомобил, пластмасова капачка, която била върху мотора, частично е унищожена и газова уредба. Автомобилът бил спасен.

В Нови пазар на 23 февруари в 23:08 часа бил приет сигнал за пожар в паркиран на ул.  „Чавдар войвода“ лек автомобил БМВ 320 с шуменска регистрация. Към мястото е насочен екип от противопожарната служба в града. Пламъците унищожили ел. инсталация, пластмасови гумени елементи, обгоряла била и боята на предния капак на автомобила. 27-годишният собственик изразил съмнение за умисъл, но след извършения на място първоначален оглед данни за умисъл не били установени. Пожарът бил погасен с помощта на 800 л. вода.

ШУМ.БГ