20-годишен напушен шуменец с инициали Ж.Н. се закани на майка си и я заплаши с физически тормоз, съобщиха от полицията. 

Драмата се разиграла в дома на 53-годишна жена на ул. „Съединение“ вчера малко преди 14 часа. Уплашена жената се принудила да подаде сигнал на телефон 112. На пристигналия на място полицейски екип тя съобщила, че синът й е агресивен и я заплашва с физически тормоз. Споделила още, че синът й под въздействие на чай за пушене станал агресивен и й отправял закани. Полицаите установили, че Ж.Н., който бил в една от стаите на жилището, е във видимо неадекватно състояние. Заради това, че е опасен за себе си и околните той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Съставен му е и протокол за предупреждение, уточниха от полицията.

Вчера полицията задържа още един шуменец за притежание на наркотични вещества. Криминалисти от полицейското управление в Шумен извършили проверка  на 27-годишния К.М.- Кимо. При личен обиск на ул. „Рафаил Попов“ са намерени електронна везна, два найлонови плика с около 40 гр. чай за пушене и около 2 гр. амфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен и е започнато досъдебно производство за извършеното престъпление.

По-късно от Апелативна прокуратура Варна съобщиха, че Климент М.-Кимо е привлечен като обвиняем и е задържан за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура Шумен. Младият мъж вече е осъждан ефективно за същото престъпление. Окръжната прокуратура в Шумен е внесла искане в Окръжния съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Климент М.

ШУМ.БГ