Българската фирма за продажба и сервиз на офис техника РАЙС ЕООД и нейните партньори от XEROX представиха пред шуменския бизнес MPS (Управляеми услуги за печат) или как да оптимизират печата и документооборота си. Едновременно с това предложиха портфолио от решения, как компаниите да променят начина си на работа, за да защитят личните данни, фигуриращи в документите, съобразно промените, които влизат в сила през май тази година.

Това се случи на събитието „Перспективи и сигурност за Вашия бизнес в производството на документи“, което се проведе тази седмица в Шумен. На него присъстваха представители на „Райс“ ЕООД и XEROX, сред които Младен Катулич, XPPS Manager Xerox CDG; Цветан Томов, мениджър „Цялостни решения за офиса“ на XEROX; Мария Павлова, управител на „Райс“ ЕООД, Павел Караиванов, мениджър „Продажби“ в шуменския клон на „Райс“ ЕООД.

„Xerox непрекъснато развива своите технологии и ноу-хоу, които ние от „Райс“ като фирма партньор, следваме. През миналата година нашата фирма беше сертифицирана по предлагане на оптимизирани услуги на печат, с което вече предлагаме набор от услуги за нашите клиенти, чрез които те ще могат да намалят своите разходи с около 25-30 % и да оптимизират своя печат“, каза Мария Повлова, управител на „Райс“ ЕООД.

За това, как чрез Managed Print Services (MPS) – Управляеми услуги за печат, фирмите ще могат да подобрят своя бизнес, презентация пред представителите на шуменските компании направи Младен Катулич, XPPS Manager Xerox CDG. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с решения за контрол върху процесите по печат на документи и разходите за това. Благодарение на решенията на Xerox и експертите от „Райс“, фирмите биха могли да автоматизират работните процеси, да спестят използването на хартия, да намалят използваната енергия, като едновременно с това да защитят информацията в тях.

„Гордеем се, че можем да предоставим най-обширното портфолио в сектора. Това са решения, които хармонизират технологията и работния процес и позволяват на организациите да си сътрудничат по защитен начин. А всичко това води до повишаване удовлетворението на клиентите, продуктивността, увеличаване ефективността на работа и създаване на по-въздействаща комуникация“, заяви Катулич. Той обясни, че що се отнася до MPS, трябва да се има предвид, че се касае за нещо повече от копирни машини. Става въпрос за всичко, свързано с тях – копия, консумативи и поддръжка, начина по който хората използват документите, както и хората и процесите, които се пресичат заедно с тях. „Можем да съотнесем MPS като поддържаща услуга за печат или договорна услуга за едно или повече устройства, което включва хардуер, консумативи и поддръжка за определен период от време“, обясни още Катулич.

За новите европейски правила за защита на личните данни, които влизат в сила от 25 май т.г.  и как можем да защитим тези данни по време на работния процес говори Цветан Томов, мениджър „Цялостни решения за офиса“ на XEROX. „Документите, които разпечатваме ежедневно съдържат много лична информация, обект на новия закон: булстат, еmail, телефон, адрес, банкови сметки. Всеки има достъп до такива документи. Те стоят някъде на бюро или изчакват в тавата на принтера. В момента това не е проблем, но от 25 май изтичането на такава информация може да доведе до много сериозни последствия за фирмите, като например глоби, в размер на 4 % от годишния оборот. За да бъде предотвратено това, компаниите трябва да променят начина, по който съхраняват и управляват документите и информацията в тях. Ние, заедно с нашите партньори от „Райс“ и благодарение на технологиите на Xerox, предлагаме цялостни решения точно за това“, каза Томов.


Българската фирма „Райс“ ЕООД е представител на Xerox от 2012 година. Тя е с над 20-годишен опит в продажбата и сервиза на офис техника, като има регионални центрове в градовете Шумен, София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Плевен, Хасково, Ловеч, Горна Оряховица и Благоевград.

Офис - гр. Шумен: ул. Съединение 109 /сградата на бившия битов комбинат/, офис 4, тел/факс: 054/ 802 872.

Платена публикация