В мач, приличащ на тренировка и без да среща сериозен отпор, "Барселона" записа трета поредна победа в Ла Лига. Каталунците надиграха на "Камп ноу" "Атлетик" (Билбао) с 2:0 след попадения на Пако Алкасер и Лионел Меси. И двата гола паднаха още преди почивката, което позволи на "Барселона" да доиграе спокойно двубоя. Освен двете попадения каталунците удариха и три греди.

Треньорът на лидерите в Ла Лига направи три промени от мача с "Челси" през седмицата. Серхио Бускетс остана извън групата заради травма, а Луис Суарес нямаше как да играе заради натрупани картони. Ветеранът Иниеста пък беше на пейката. Вместо тях започнаха Паулиньо, Алкасер и Филипе Коутиньо.

Още в осмата минута "Барселона" откри чрез Алкасер, който засече подаване на Жорди Алба. Нападателят беше много добре позициониран в наказателното поле и нямаше как да сгреши.

Въпреки ранния аванс "Барселона" показа признаци на нервност и по изключително лековат начин Самуел Юмтити и Усман Дембеле си изкараха жълти картони заради спорове с рефера.

В този период на два пъти Коутиньо удари и гредата. Вторият случай дойде след много красива комбинация между Меси, Паулиньо и Коутиньо, но топката кацна върху гредата.

В 30-ата минута каталунците удвоиха преднината си и направиха голяма крачка към спечелването на мача. Дембеле намери Меси на границата на наказателното поле, а той с много премерен и плътен изстрел по тревата прати топката в долния ляв ъгъл на Кепа Арисабалага.

За аржентинеца това беше първи гол извън наказателното поле, реализиран от игра. Иначе Меси вече се разписа няколко пъти от свободни удари с удари извън пеналта.

Меси вече има 25 гола в 28 срещи в Ла Лига и 35 във всички турнири през сезона.

През втората част "Барселона" драстично свали темпото и само на моменти вдигаше оборотите, за да застраши гостите. Те решиха да предоставят доста повече топката на своя съперник и да пестят сили.

На терена се появи и Иниеста, който към края на мача позволи "Барселона" да задържа повече топката.

В 29 мача този сезон каталунците имат 23 победи и отново поведоха с 11 точки пред "Атлетико" (Мадрид), преди "дюшекчиите" да изиграят своя двубой като гост на "Виляреал". Серията без поражение на "Барселона" вече е 36 поредни мача и се простира от миналия април.

Дневник