Манчестър юнайтед" срещу "Тотнъм" е гвоздеят в полуфиналите във ФА къп. "Червените дяволи", които са 12-кратен носител на трофея ще бъдат домакин на "Уембли" на 21 април.

"Червените дяволи" се класираха за рекорден 29-и път в полуфиналите, след като в събота вечерта надиграха "Брайтън". "Юнайтед" заедно с "Арсенал" са двата тима, които са играли най-много на полуфинал, но "артилеристите" имат с един трофей повече в най-старата футболна надпревара.

За "Тотнъм" участието на полуфинал е 21-о.

В другата среща ще се изправят "Челси" и "Саутхемптън". Тя ще се играе на 22 април. Двата тима се класираха сред четирите най-добри в неделния ден. "Светците" победиха "Уигън" с 2:0 като гост. Пиер-Емил Хойберг в 62-ата минута и Седрик в продължението се разписаха за "Саутхемптън", а Маноло Габиадини пропусна дузпа.

Доста по-драматичен беше мачът на "Челси", след като сините се нуждаеха от 120 минути, за да пречупят "Лестър". Шампионите във Висшата лига за последните два сезона се изправиха един срещу друг на "Кинг пауър стейдиъм" и "лисиците" дадоха сериозен отпор.

Алваро Мората изведе "Челси" напред в 42-ата минута, но четвърт час преди края Джейми Варди изравни. До края на мача не паднаха нови голове и така следваха допълнителни 30 минути.

Точно преди да изтече първото 15-минутно продължение Педро се разписа и даде преднина на "Челси". Испанецът вкара след подаване на бившия играч на "Лестър" Н’Голо Канте.

Дневник