Реал" (Мадрид) записа трета поредна победа в Ла Лига и се доближи на четири точки от второто място след 6:3 над "Жирона". Шампионът на Испания очаквано се справи с каталунците на своя "Сантяго Бернабеу", но малко очаквано гостите реализираха три попадения.

Над всички в срещата беше Кристиано Роналдо, който вкара четири гола. Португалецът реализира хеттрик в един мач за 50-и път в своята кариера.

В друг мач по-рано градският съперник "Атлетико" допусна грешка при гостуването на "Виляреал". "Дюшекчиите" водеха, но позволиха да бъдат обърнати. Това позволи на "Реал" да се доближи на четири точки, а "Барселона" да бъде на 11 пред "Атлетико".

На "Бернабеу" домакините поведоха в 11-ата минута, когато Роналдо се разписа. Тони Кроос показа отличен поглед и намери непокрития португалец в наказателното поле, а с мощен удар с левия крак голмайсторът на мадридчани прати топката в мрежата.

"Жирона" обаче не се притесни и опита да изнесе играта в предни позиции. На няколко пъти каталунците успяха да организират контраатаки и макар, че не стигаха до удари, поне поставиха под напрежение защитата на домакините.

Все пак в 29-ата минута "Жирона" изравни. Кристиан Стуани беше изпуснат в наказателното поле след центриране от корнер и се разписа с глава.

До края на първата част "Реал" се активизира и направи всичко възможно, за да вкара втори гол, но това не се случи. Домакините направиха няколко сериозни пропуска, но само две минути след подновяването на играта, отново излязоха напред.

В атака, която се разви на много висока скорост, Карим Бензема пусна хитър пас за Роналдо и португалецът с удар по земята преодоля Боно за втори път.

Час след началото на двубоя Роналдо влезе в ролята на асистент и подаде за гола на Лукас Васкес. Бензема отново изигра сериозна роля, като проби отляво, подаде за Роналдо, а той само пусна към Васкес, който от десет метра реализира третия гол.

Още пет минути по-късно хеттрикът на Роналдо стана факт. Нападателят отбеляза най-лесното си попадение, след като удар на Бензема беше спасен от Боно, но при добавката португалецът беше точен.

"Жирона" отговори много бързо и в 67-ата минута върна още един гол. В идентична ситуация като тази през първата част Стуани се оказа непокрит в наказателното поле. Гарсия центрира, а нападателят се извиси и реализира с глава.

До края на мача съперниците си размениха още три гол, при това само за пет минути. Първо Бейл се разписа в 86-ата минута, а две по-късно Хуанпе също се разписа.

В добавеното време и Роналдо вкара, оформяйки крайния резултат. Асистент за гола отново беше Кроос.

Дневник