Общо 20 деца преминаха през профилактични прегледи при педиатър в село Ивански от началото на март до сега, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

В обновената здравна служба на селото вече работят два нови медицински кабинета – педиатричен и АГ, както и манипулационна. Те са изградени по проекта на Община Шумен „Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция” в рамките на Програма ЗОВ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

профилактични прегледи на децата до десет години извършва педиатърът от ДКЦ - I д-р Полина Миленова. Тя, заедно с медицинската сестра Теодора Алексиева, посещава здравната служба в селото два пъти месечно. Здравният медиатор в село Ивански Ирина Илиева е направила списък на децата до десетгодишна възраст и проследява дали се спазва предварително изготвения график за посещенията при педиатър.

Прегледите на деца до десетгодишна възраст в здравната служба в шуменското село Ивански се извършват с подкрепата на Програма ЗОВ към Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

ШУМ.БГ