За четвърта  поредна година шуменската компания „Херти“ АД участва в най-мащабното световно изложение в сферата на лозарството, производството и търговията с вино и спиртни напитки „ProWein“ в Дюселдорф, Германия. То се проведе от 18 до 20 март и в него се включиха над 6 800 изложители от 64 държави. Форумът привлече повече от 60 000 посетители от цял свят.

Шуменската фирма показа цялото си портфолио от над 40 размера капачки, предназначени за различни сфери на индустрията. С представянето на своите продукти, и при проведените срещи с настоящи и бъдещи партньори, компанията  затвърди името на „Херти“ АД като надежден партньор за разработването и доставката на иновативни и висококачествени продукти. Сред постигнатите цели на участието в изложението бе и запознаване с новите световни тенденции в сферата на винопроизводството и спиртните продукти. 

Представянето на шуменската компания в Германия бе месец след традиционното й участие в Международното изложение за лозарство и винарство "Винария 2018", Пловдив. Там „Херти“ АД участва със свой щанд всяка година без прекъсване от 1994 г. насам. За 25-ти път представителите на фирмата посрещнаха свои настоящи клиенти, както и нови български и чуждестранни производители. Тази година сред посетителите на „Винария“ имаше много новосъздадени, малки семейни винарни. 

Достойно представяне направи „Херти“ АД и в най-голямото изложение за вино в САЩ – Unified Wine & Grape Symposium 2018, Сакраменто, което се проведе в края на януари. Това беше второто участие на шуменската компания във форума зад океана и първото за новосъздадената й дъщерна фирма Херти-САЩ, която от лятото на 2017 г. предлага цялата гама продукти на „Херти“ на американския пазар и допринася за затвърждаване на марката HL в световен мащаб.

Платена публикация