С тържествена церемония и водосвет бе открит днес новият асансьор в Хирургическия блок на МБАЛ-Шумен.

Лентата прерязаха директорът на болницата д-р Атанас Атанасов, Димитър Кипров от фирма "Лифтком" и Иларион Иванов от строителния консорциум "Шумен 2017". Водосвет отслужи отец Димитър. На церемонията присъстваха зам.-областният управител на Шумен Шерин Вели и зам.-кметът на община Шумен д-р Светлана Маркова.

За разлика от стария 4-местен асансьор за пациенти и посетители новият е с капацитет 17 души, движи се бързо - със скорост с 1,5 метра в секунда, и е почти безшумен.

Изграждането му струва 370 хил. лв., 300 хил. лв. от които са отпуснати целево от държавния бюджет, а останалите са заделени от собствените средства на МБАЛ. 

"Това чисто ново съоръжение ще осигури  на всеки пациент и на всеки работещ в лечебното заведение комфортно, безопасно и бързо вертикално пътуване по етажите на Хирургическия блок. Надявам се то да окаже благоприятно позитивно въздействие и върху цялостната организация на дейността на болницата и да улесни взаимодействието и координацията между клиничните и параклиничните структури", каза при откриването на съоръжението директорът Атанас Атанасов.

ШУМ.БГ