Когато стане въпрос за враждата между "Барселона" и "Реал" (Мадрид), има един футболист на каталунците, който приема нещата много сериозно - Жерар Пике. Роденият в Каталуня централен защитник подкрепи отцепването на областта, заради което беше обявен за сепаратист от повечето си сънародници, а в Мадрид винаги е освиркван.

Футболистът на "Барселона" разказа пред Players' Tribune интересни подробности за враждата с "Реал", която се пренася и в националния отбор.

"Имаме групов чат в WhatsApp, където сме всички от националния отбор, които играят в "Реал" и "Барса". Там понякога има доста пиперливи закачки, особено след дербитата между двата отбора. Този сезон обаче е много забавно, защото им водим с много точки, а това ми позволява да съм доста изобретателен в отговорите", разказа Пике.

Защитникът заяви, че между играчите от двата клуба няма лоши чувства, но понякога са малко по-остри в съобщенията си. "Определено сме като малки деца, но понякога е много забавно. Това все пак е спорт."

Пике дори се пошегува с колегите си от "Реал" защо и през този сезон не публикуват много снимки в социалните мрежи. "Преди година, когато станаха шампиони и спечелиха всичко, те бяха много активни. Снимаха се без фланелки след всеки мач, позираха като Скалата, но сега са лаконични: "Още три точки след този мач. Здравата работа продължава." Даже наскоро ги попитах: "Момчета, защо сте толкова сериозни?"

Защитникът на "Барселона" добави, че съперничеството между двата големи клуба в испанския футбол не пречи на отношенията в националния отбор. "И на тези лагери има закачки, но ни обединява общата цел, така че всички работим, за да побеждаваме", добави Пике.

Dnevnik.bg