116 нарушения на скоростта установиха до момента пътните полицаи на територията на област Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Един от нарушителите е водач на лек автомобил Фолксваген, който преминал през  мобилна камера с 90 км/час при разрешени 50. Електронният му фиш ще бъде на стойност 400 лева.

На територията на областта се провежда 24 часова операция за спазване на ограниченията за скорост. Акцията стартира днес сутринта и ще продължи до 6,00 часа на 19 април. Осем са точките за контрол, като за спазване на скоростните режими се следи както в участъците с концентрация на произшествия, така и в районите около училища, детски градини.

Основната цел на 24 часовия контрол на скоростта е да намалее броят на  пътните произшествия. От началото на годината до момента на територията на ОДМВР- Шумен  са настъпили 189 пътно –транспортни произшествия. Тежките пътни инциденти са 25, в които са пострадали 26 участници, загинали са двама.

От януари до сега са издадени 7490 електронни фиша след нарушение на скоростта на стойност 772 550 лева. Издадени са и 8 ел. фиша  на стойност 3750 лева на водачи, които са управлявали моторни превозни средства без застраховка. За заснети нарушения на скоростта в населени места с превишение на скоростта над 50 км/ час са съставени 13 акта, като за нарушенията се предвижда и лишаване от правоуправление за определен срок.

ШУМ.БГ