Бъдещият треньор на "Байерн" (Мюнхен) Нико Ковач изведе "Айнтрахт" до втори пореден финал за Купата на Германия. Тимът от Франкфурт победи "Шалке" с 1:0 като гост и ще се изправи именно срещу "Байерн" в битката за трофея. Във вторник баварците разгромиха "Байер" (Леверкузен) с 6:2 в първия полуфинал.

"Шалке" влезе като фаворит в мача с "Айнтрахт". Освен че имаше домакинско предимство, тимът от Гелзенкирхен, който заема второто място в Бундеслигата, спечели седем от предишните си осем двубоя, като в шест от тях дори не допусна гол.

В същото време гостите от Франкфурт бяха в серия от три поредни мача без победа и спечелиха само два от последните си седем срещи. Тимът на Нико Ковач обаче успя да излъже "Шалке" насред Гелзенкирхен след отлична игра в защита и победен гол на Лука Йович в 75-ата минута.

В 81-ата минута "Айнтрахт" остана с човек по-малко на терена след директен червен картон на Желсон Фернандес. "Шалке" наложи силен натиск в оставащите минути, но гостите удържаха крехката си преднина.

Финалът за Купата на Германия е на 19 май в Берлин. През 2017 г. "Айнтрахт" загуби битката за трофея от "Борусия" (Дортмунд) (1:2). Тимът от Франкфурт е печелил турнира четири пъти - през 1974, 1975, 1981 и 1988 г., а предстоящият финал ще бъде осмият в историята му.

"Байерн" е триумфирал с купата рекордните 18 пъти, последният от които през 2016 г. Баварците достигнаха до финалния мач за 22-и път.

Дневник