С  гол на Кристиано Роналдо в 87-ата минута "Реал" (Мадрид) се спаси от домакинска загуба срещу "Атлетик" (Билбао). Двата отбора завършиха 1:1 на "Сантяго Бернабеу" в двубой от междинния 33-и кръг в испанското първенство.

Поражение в този мача щеше да означава, че "Реал" и на теория губи титлата в Ла Лига. Това обаче се отлага поне до 28 април, тъй като разликата до лидера "Барселона" беше намалена на 15 точки при пет оставащи кръга до края на сезона.

"Реал" събра 68 точки след осмото си равенство в шампионата и даде възможност на "Атлетико" да се откъсне на второто място. Разликата между градските съперници е три точки преди гостуването на "дюшекчиите" на "Реал сосиедад" в четвъртък. "Валенсия" заема четвъртото място с 65 точки.

Зинедин Зидан заложи на всичките си основни играчи за мача с "Атлетик". Роналдо и Бензема поведоха атаката на мадридчани, подкрепяни от Марко Асенсио и Лукас Васкес, а Тони Кроос и Лука Модрич оформиха традиционната двойка в средата на терена. Кейлор Навас беше на вратата, а пред него действаха Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос и Марсело.

Мачът започна със спасяване на Навас срещу Микел Сан Хосе в седмата минута, а секунди след това Роналдо уцели гредата след удар с глава. В 13-ата минута португалецът пропусна още една добра възможност да отбележи, а минута по-късно гостите поведоха.

Иниго Кордоба проби в половината на "Реал" и пусна чудесен извеждащ пас към Иняки Уилямс, който технично прехвърли Навас.

В следващите минути Роналдо, Асенсио и Бензема пропуснаха добри ситуации да изравнят, а вратарят на "Атлетил" Кепа се отличи с няколко класни спасявания. В края на полувремето гостите можеха да стигнат до второ попадение, но Карвахал се намеси решително срещу Уилямс.

В 64-ата минута "Атлетик" беше още по-близо до удвояване на аванса си. Късметът обаче обърна гръб на гостите, след като Раул Гарсия удари напречната греда. "Реал" потърси промяна с включването в игра на Иско и Гарет Бейл и това даде нужния резултат.

Натискът на мадридчани беше материализиран в 87-ата минута, когато Модрич отправи мощен изстрел по диагонала от границата на наказателното поле. Роналдо протегна крак на четири-пет метра от вратата и довкара топката.

Португалецът се разписа в 12-и пореден двубой на "Реал". Носителят на "Златната топка" вече има 24 гола в 25 шампионатни мача и общо 42 попадения в 39 срещи във всички турнири, което го прави най-резултатния футболист в Европа през този сезон.

Дневник