Днес ще бъде даден старт на летния ремонт на улиците в Шумен. За разлика от извършените през март ръчни аварийни кърпежи на опасните дупки, сега ще се извършва предимно машинно преасфалтиране.

Работата е възложена на фирмата “Автомагистрали – Черно море” по договор на стойност 1,110 млн. лв. с ДДС. 

Изготвен е график, според който най-напред ще започне ремонт на ул. “Преслав” в частта от бул. “Велики Преслав” до  ул. “Владайско въстание”. Ще се работи поетапно на отделни участъци до бул. “Мадара”, съобщиха от пресцентъра на общината.

В началото на следващата седмица ще започне преасфалтирането на ул. “Хан Аспарух” в участъка от бул. “Плиска” до ул. “Цар Иван Александър”. Цялостно обновяване на асфалтовата настилка ще бъде извършено и на ул. “Войвода”.

В следващите седмици предстои да бъде ремонтиран и западният тротоар срещу новия паркинг на ул. “Преслав” в отсечката от ул. “Съединение” до бул. “Мадара”. Там ще се изгради нов бордюр, ще бъдат отстранени старите и изпочупени плочки, а новият тротоар ще бъде от асфалт. Предстои и цялостно преасфалтиране на пътното платно в тази част на улицата.

Припомняме, че тази година за ремонт на улици, тротоари и детски площадки са заделени над 2,5 млн. лв. Работи се по списък , в който влизат 74 улици или части от улици.

Живущите в районите на ремонтите ще  бъдат навреме информирани за адресите, където по график на следващ етап ще продължат строително-ремонтните работи. От администрацията призовават гражданите да не паркират автомобилите си в тези части на улиците във времето от 7,00 до 20,00 часа, за да не се затрудняват строителните дейности.

ШУМ.БГ