Най-търсените модели леки автомобили на "Мерцедес" в България са кросоувърите GLC и GLE купе, следвани от новата S класа, съобщи главният изпълнителен директор на дилъра на марката "Силвър Стар" Ролф-Юрген Заерле. Компания отбеляза вчера една година от старта на дейността си в България.

"Сълвър Стар" започна да оперира като генерален дистрибутор на "Даймлер" за продажбите и следпродажбеното обслужване на марките "Мерцедес", "Сетра" и "Фузо", като пое бизнеса от "Балкан стар". Компанията е доставила първите клиентски автомобили през юли миналата година. До края на 2017 година "Силвър Стар" е продала 800 бройки от всички превозни средства от трите марки, а реализираният оборот е близо 170 милиона лева, уточни Заерле.

За една година успяхме да структурираме всичките си дивизии и да установим процесите на работа. Резултатите показват, че се движим във вярната посока и към момента разполагаме с всички ресурси да продължим да ускоряваме", коментира Ролф-Юрген Заерле.


Като ключови модели на "Мерцедес", които предстои да дебютират тази година, той посочи новите поколения на CLS, А-класата и G-класата, както и първия автомобил с четири врати на тунинг поделението AMG. Очаквате се също новото поколение на вана "Спринтер" и камионът "Актрос".

Дневник