Работници закриха с черни найлони новите знаци по ул. "Преслав" между ул. "Съединение" и бул. "Мадара". Така въведеното преди два дни еднопосочно движение е отменено.

Това положение ще е временно, до приемането на строителния обект - реконструкция на източния тротоар с изграждане на паркоместа. Искането за покриване на знаците дошло от "Пътна полиция", научи ШУМ.БГ

"След 4-5 дни очаквам да мине комисията, която трябва да издаде Акт 15 и тогава всичко вече ще е законно", каза за ШУМ.БГ управителят на "БАРС" АД Данко Добрев. Той обясни, че знаците са част от целия проект за реконструкция, като промяната на организацията на движението е включена в него. "От КАТ ни се обадиха притеснени и ни казаха да покрием знаците, докато мине комисията. Те са си прави, защото кой ще е виновен, ако стане катастрофа през това време?", каза Добрев.

От ОД на МВР заявиха за ШУМ.БГ, че отговорност на общината е да се създаде организация за свикване на комисия за издаване на Акт 15. На такава до момента никой от сектор "Пътна полиция" не е канен. 

"Вероятно строителят е избързал с поставянето на знаците", каза зам.-кметът по строителство на Шумен Боян Тодоров.

Никой не пое отговорност за хаоса с преждевременно въведената нова организация на движение. Съобщението за промяната обаче дойде преди два дни от пресцентъра на община Шумен.  

ШУМ.БГ