Награда за „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“ получи община Шумен на провелото се във Велико Търново ХV Международно изложение "Културен туризъм“ 2018.

Призът е за плаката на международния исторически фестивал „Доблест и слава“, който се проведе  22 до 24 септември 2017 г. в района на Шуменската крепост. В категорията се състезавах пет участника.

„Номинациите трябваше да са за събитие, което се е провело в рамките на миналата година и ние предложихме възстановката „Доблест и слава“, обясни директорът на Общинското предприятие по туризъм Ваня Стоянова. Тя допълни, че на своя щанд предприятието е представило всички големи фестивали в Шумен, които предстоят тази година – Карнавалът на плодородието, Рок феста и др.

„Представихме се отлично на изложението във Велико Търново. Получихме много висока оценка и за това говори както наградата, така и факта, че идва от точно Велико Търново, където също се правят големи фестивали и възстановки“, каза още Ваня Стоянова.

Следващото изложение, на което Общинското предприятие ще представи възможностите за туризъм в Шумен е в Русе през месец май.

ШУМ.БГ